FillimSociale3 Mjete për të përballuar braktisjen dhe frikën nga braktisja

3 Mjete për të përballuar braktisjen dhe frikën nga braktisja

Si të arrihet dhe të rritet stabiliteti dhe siguria

- Reklama -spot_img

Individët që shpesh ndihen të braktisur, ndonjëherë e shprehin dhimbjen e tyre si zemërim , të tilla si sulme, akuza ose ndëshkime . Këto janë shpesh shprehje impulsive që me sa duket janë krijuar për të ngacmuar të dashurit që të mos i braktisin përsëri. Fatkeqësisht, këto shprehje shpesh kanë të kundërtën e efektit të dëshiruar dhe i largojnë njerëzit.

Tre mjetet e mëposhtme janë krijuar për të ndihmuar individët të përballojnë ndjenjat e braktisjes pa i larguar të tjerët. Kur përdoren vazhdimisht, ato mund të rrisin stabilitetin dhe sigurinë e marrëdhënies duke reduktuar konfliktin dhe duke rritur komunikimin konstruktiv.

Shpreh zemërimin si dhimbje

Shprehja e zemërimit, e cila zakonisht merr formën e sjelljes kërcënuese ose sulmuese, gjithmonë largon objektivin e shprehjes. Njerëzit instinktivisht ose tërhiqen ose sulmojnë kur përballen me zemërim, të cilat të dyja janë përçarëse dhe shkatërruese për marrëdhënien. Zemërimi është i vetmi emocion që i largon të tjerët kur shprehet. Trishtimi, turpi , faji , frika , etj., të gjitha i afrojnë të tjerët dhe duhet të shprehen kur është e përshtatshme në marrëdhëniet intime.

Zemërimi shkaktohet gjithmonë nga i njëjti emocion themelor: një lloj dhimbjeje. Ne zemërohemi kur dikush na ka lënduar, po na lëndon ose presim se do të na lëndojë. Në marrëdhëniet intime, dhimbja themelore duhet të shprehet në vend të zemërimit që rezulton. Me sa duket në marrëdhëniet intime, të tjerët kujdesen për dhimbjen tuaj dhe do të bëjnë përpjekje për të mos ju lënduar. Pasi të trajtohet dhimbja, zemërimi do të zhduket. Duke qenë se kjo teknikë varet nga të tjerët që kujdesen për ndjenjat tuaja, ajo mund të përdoret me besueshmëri vetëm në marrëdhëniet intime, duke përfshirë të dashuruarit, familjen dhe miqtë.

Kontekstualizimi

Disa njerëz, ndihen sikur janë lënë, ose të braktisur, kur nuk kanë akses të menjëhershëm me dikë nga i cili varen. Të qenit i padisponueshëm përkohësisht i dikujt nuk është njësoj si braktisja. Kur ndihet e braktisur, secili mund të pyesë veten për kontekstin e ndjenjave. Njohja se dikush mund të jetë I disponueshëm mbas disa kohesh mund të zvogëlojë dhimbjen e ndjenjës së braktisjes.

Mësoni të jeni të lumtur vetëm

Lehtësimi afatgjatë nga përjetimi i ndjenjave të braktisjes mund të arrihet vetëm duke përmirësuar marrëdhënien tuaj me veten, në mënyrë që të mund të nxisni ndjenja sigurie dhe kënaqësie pa një person tjetër. Mënyra më efektive për të arritur autonominë emocionale është duke praktikuar dhembshurinë për veten.

  • Zëvendësoni rrahjen ndaj vetes me aktivitete qetësuese dhe të shëndetshme. Kur ndiheni të vetmuar ose të zhgënjyer, kërkoni aktivitete të këndshme dhe shëruese në vend që të degradoni veten ose të ndjeni keqardhje për veten tuaj.
  • Mësoni të shijoni aktivitetet që jeni mësuar t’i bëni vetëm me të tjerët. Mësoni se si të përfitoni gëzim dhe kënaqësi kur hani vetëm ose ushtroni vetëm, etj. Sillni muzikën tuaj të preferuar ose përdorni qetësinë për meditim ose përtëritje.

Të ndihesh i braktisur është një ndjenjë e tmerrshme. Mund t’ju bëjë të ndiheni të pavlerë dhe të pafuqishëm. Përdorimi i mjeteve të përshkruara më sipër mund t’ju fuqizojë të ndiheni të sigurt dhe të kënaqur kur miqtë dhe të dashurit tuaj nuk janë të disponueshëm. Kjo mund të rrisë stabilitetin e disponimit tuaj duke rritur stabilitetin dhe sigurinë që përjetoni në marrëdhëniet tuaja.

- Advertisement -spot_img
AKSES
AKSEShttp://www.akses.al
Dritare informacioni për art- kulturë, problemet sociale, edukim dhe sport . Misioni: Të promovojë artin , trashëgiminë kulturore , artistike dhe ngjarjet historike  Të jetë pjesë e sensibilizimit të qytetarëve për problemet sociale, mjedisore, sigurimit publik etje. Të nxisë edukimin e brezit të ri nëpërmjet artit , kulturës, historisë , sportit ,aktiviteteve apo eventeve të ndryshme.  Të informoje për aktivitete dhe veprimtari kulturore , shkencore , artistike , sociale, mjedisore , sportive ndërkombëtare dhe kombëtare
Na ndiqni në:
16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe
Rekomandojme
- Reklama -spot_img
Artikuj te Ngjashem
- Reklama -spot_img

PËRGJIGJU

Komento
Shkruani emrin