FillimKalendarFotografi shqiptar nga Korça, nga më të mëdhenjtë e shekullit të XX.

Fotografi shqiptar nga Korça, nga më të mëdhenjtë e shekullit të XX.

Gjon Mili (28 nëntor 1904 – 14 shkurt 1984)  fotograf shqiptar nga Korça, është një nga fotografët më të mëdhenj të shekullit të XX - të

- Reklama -spot_img

Gjon Mili (28 nëntor 1904 – 14 shkurt 1984)  fotograf shqiptar nga Korça, është një nga më të mëdhenj të shekullit të XX .

Ai e zhvilloi profesionin e tij në Amerikë i njohur për fotot e tij të botuara  në Revistën “Life  në të cilën fotografonte personalitete  më të njohura  të asaj periudhe.

Gjon Mili ishte një pionier në përdorimin e instrumenteve stroboskopike për të kapur një sekuencë veprimesh në një fotografi. I trajnuar si inxhinier dhe autodidakt në fotografi, Gjon Mili ishte një nga të parët që përdori  blic elektronik dhe dritë stroboskopike për të krijuar fotografi që kishin më shumë se interes shkencor. Shumë nga imazhet e tij zbuluan ndërlikimin dhe rrjedhën e lëvizjes shumë të shpejtë ose komplekse për t’u dalluar me sy të lirë.

Gjatë më shumë se katër dekadave, mijëra fotografi të tij u publikuan nga Revista Life “.

Mili vdiq nga pneumonia në Stamford, Connecticut SHBA në moshën 79-vjeçare .

Në qytetin e Korcës ndodhet  Muzeu “Gjon Mili” me rreth 240 fotografish e cila vizitohet nga turistë vendas dhe të huaj.

- Advertisement -spot_img
AKSES
AKSEShttp://www.akses.al
Dritare informacioni për art- kulturë, problemet sociale, edukim dhe sport . Misioni: Të promovojë artin , trashëgiminë kulturore , artistike dhe ngjarjet historike  Të jetë pjesë e sensibilizimit të qytetarëve për problemet sociale, mjedisore, sigurimit publik etje. Të nxisë edukimin e brezit të ri nëpërmjet artit , kulturës, historisë , sportit ,aktiviteteve apo eventeve të ndryshme.  Të informoje për aktivitete dhe veprimtari kulturore , shkencore , artistike , sociale, mjedisore , sportive ndërkombëtare dhe kombëtare
Na ndiqni në:
16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe
Rekomandojme
- Reklama -spot_img
Artikuj te Ngjashem
- Reklama -spot_img

PËRGJIGJU

Komento
Shkruani emrin