FillimEdukimVetëkontrolli

Vetëkontrolli

- Reklama -spot_img

Ne të gjithë përballemi me ditë të vështira që duken të dizajnuara për të testuar vetëkontrollin tonë. Disa njerëz duket se kanë rezerva shumë më të mëdha se të tjerët: ata e kanë më të lehtë të kontrollojnë emocionet e tyre, të shmangin zvarritjen dhe t’u përmbahen qëllimeve të tyre, pa u dukur kurrë se e humbasin kontrollin e tyre të hekurt në sjelljen e tyre. Në të vërtetë, ju mund të njihni disa njerëz me fat të cilët, pas një dite të vështirë në punë, kanë vendosmërinë për të bërë diçka produktive si një stërvitje – ndërkohë që ju hiqni dorë nga qëllimet tuaja të fitnesit dhe bini në tundimet e ushqimit të padëshiruar dhe televizorit.

Rezervat tona të vetëkontrollit dhe përqendrimit mendor duket se janë formuar nga mendësia. Dhe studimet e reja sugjerojnë strategji të fuqishme për këdo për të ndërtuar vullnet më të madh – me përfitime të mëdha për shëndetin, produktivitetin dhe lumturinë tuaj.

Egoja e varfëruar

Deri kohët e fundit, teoria psikologjike mbizotëruese sugjeronte se vullneti i ngjante një lloj baterie. Ju mund ta filloni ditën me fuqi të plotë, por sa herë që duhet të kontrolloni mendimet, ndjenjat ose sjelljen tuaj, ju e humbni energjinë e asaj baterie. Pa mundësinë për të pushuar dhe për t’u rimbushur, këto burime janë jashtëzakonisht të ulëta, duke e bërë shumë më të vështirë ruajtjen e durimit dhe përqendrimit tuaj dhe t’i rezistoni tundimit.

Duke u mbështetur në termin frojdian për pjesën e mendjes që është përgjegjëse për frenimin e impulseve tona, ky proces njihej si “shterimi i egos”. Njerëzit që kanë vetëkontroll të lartë mund të kenë rezerva më të mëdha vullneti, por edhe ata do të konsumohen kur vihen nën presion.

Nuk duhet të prisni menjëherë mrekulli. Por me këmbëngulje, ju duhet të shihni ndryshimin e mentalitetit tuaj dhe me të një kapacitet më të madh për të zotëruar mendimet, ndjenjat dhe sjelljen tuaj, në mënyrë që veprimet tuaja t’ju shtyjnë drejt qëllimeve tuaja.

- Advertisement -spot_img
AKSES
AKSEShttp://www.akses.al
Dritare informacioni për art- kulturë, problemet sociale, edukim dhe sport . Misioni: Të promovojë artin , trashëgiminë kulturore , artistike dhe ngjarjet historike  Të jetë pjesë e sensibilizimit të qytetarëve për problemet sociale, mjedisore, sigurimit publik etje. Të nxisë edukimin e brezit të ri nëpërmjet artit , kulturës, historisë , sportit ,aktiviteteve apo eventeve të ndryshme.  Të informoje për aktivitete dhe veprimtari kulturore , shkencore , artistike , sociale, mjedisore , sportive ndërkombëtare dhe kombëtare
Na ndiqni në:
16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe
Rekomandojme
- Reklama -spot_img
Artikuj te Ngjashem
- Reklama -spot_img

PËRGJIGJU

Komento
Shkruani emrin